Kilpailu-uutiset

Onnistunut leiri- ja kisareissu Maarianhaminaan

Kirjoittanut: Admin User  

Rauman uimaseuran kilpa3 ja kilpa4 ryhmät tekivät huhtikuun alussa yhdistetyn leiri- ja kilpailumatkan Maarianhaminaan. Mukana matkalla oli 14 uimaria, 2 valmentajaa ja 9 huoltajaa.

Matkaan lähdettiin varhain keskiviikkoaamuna. Laivalla vietettiin mukavaa aikaa yhdessä mm. karkkibingon ja lounaan merkeissä. Edessä oli kolme leiripäivää ja kaksi kilpailupäivää. Nähtäväksi jäisi, miten nuorten uimarien voimat riittäisivät viiden päivän koitokseen. Monelle uimarille, leiri oli ensimmäinen kilpauinnin harjoitusleiri. Myös jännitystä oli siis ilmassa.

Maarianhaminaan saavuttiin iltapäivällä ja jahka kamat oli saatu vietyä hotelli Savoy:hin, suuntasivat uimarit jo ensimmäisiin uintiharjoituksiin n. kilometrin päässä sijaitsevaan Mariebad –halliin. Leiripäivien tuttu rytmi; herätys - aamupala - uinti – lounas – kuivis – välipala – uinti – illallinen – venyttely – hiljaisuus tulivat nopeasti tutuiksi myös ensikertaa leireileville. Samoin ohjatun toiminnan väliin jäänyt mukava oleilu kaverien kanssa.

 

Leirin harjoitukset sujuivat loistavasti ja valmentajat olivat ylpeitä nuorten suojattiensa suoriutumisesta. Oman tutun porukan lisäksi tutustuttiin myös Jyväskyläläisiin uimareihin yhteisten kuivaharjoitusten merkeissä jalkapalloillen.

 

Lauantaina aamulla oli leirin viimeisten, kilpailuihin valmistavien harjoitusten vuoro. Iltapäivällä kasattiin porukka linja-autoon ja matkattiin Knattesimmet –uinteihin, jotka oli suuren osallistujamäärän takia siirretty läheiseen Godbyn kylään.

 

Kaksipäiväiset kilpailut sujuivat loistavasti. Lähes joka kerta kun Raumalaisuimari starttasi, syntyi myös henkilökohtainen ennätys. Ennätyksiä yhteensä huikeat 36 kappaletta. Kauden pääkilpailujen (Rollo-uinnit) aikarajoja rikottiin ja palkintokorokkeellekin päästiin kahdeksaan otteeseen. Henkilökohtaisilla matkoilla mitaleille uivat Jenna, Aliisa, Onni ja Sakari.

Ehkä kisojen sykähdyttävimpiä hetkiä olivat viestiuinnit, joissa loistavan yhteishengen sekä kannustusjoukkojen huudon siivitteleminä sekä RaUS flikat (Jenna, Saara, Aliisa ja Erin) että RaUS pojut (Tuomas, Julius, Joonas ja Sakari) paransivat ennätyksiään sekuntitolkulla ja pääsivät yhdessä tuulettelemaan palkintokorokkeelle.

 

Reissusta jäi loistava mieli ja muistot niin uimareille, valmentajille kuin huoltojoukoillekin. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

Näytä kaikki

Sulavan uinnin mahdollistaa